Sposób przygotowania:
Krówkowy sernikSporzązenie spodu:
Ciasteczka kruszymy. Orzeszki miksujemy i mieszamy z ciastkami i kakao. Masło rozpuszczamy. Dodajemy do ciastek i mieszamy. Wykładamy na dno formy wysmarowanej masłem lub wyłożonej papierem do pieczenia. Podpiekamy około 10 minut w 180 stopniach.
Sporządzenie sernika:
Odkładamy jedno łyżkę masła. Pozostałe masło miksujemy z cukrem trzcinowym na puch. Odkładamy 2 łyżki masy krówkowej. Pozostałą masę dodajemy do sernika wraz z mąką i jajkami. Dokładnie mieszamy.
Pieczenie ciasta:
Ciasto wylewamy do formy z podpieczonym spodem. Wyrównujemy i pieczemy ok 1 godzinę w 180 stopniach. Upieczony sernik studzimy. Pozostałą masę krówkową, masło i mleko podgrzewamy i dokładnie łączymy ze sobą. Przygotowaną polewą oblewamy ciasto.
Smacznego!