Sposób przygotowania:
Krucha sakiewka orzechowo - jabłkowa
Mąkę przesiewamy z proszkiem i cukrem pudrem. Dodajemy zimne masło. Siekamy. Dodajemy żółtko i szybko wyrabiamy. Zawijamy w folię spożywczą i na pół godziny odstawiamy do lodówki. Tak przygotowane ciasto rozwałkowujemy na wysypanej mąką stolnicy i z pomocą np. przykrywki do garnków wycinamy spore koło.Orzechy siekamy. Jabłko kroimy w kosteczkę. Układamy na środku ciasta. Polewamy miodem. Posypujemy cynamonem.Zamykamy "do środka" Górę dodatkowo możemy ozdobić paseczkami z ciasta ( tak jak u mnie ).Pieczemy na blasze wyłożone papierem do pieczenia ok.20-25 minut w temperaturze ok.200C. Studzimy i bierzemy się za dekorowanie! Tu już możemy śmiało fantazjować!Moja ozdoba powstała z odrobiny miodu wylanego na papier do pieczenia. Smacznego!