Sposób przygotowania:
Krucha tarta ze szpinakiem
Piekarnik rozgrzać do temp 180 stopni. Szpinak- ja użyłam mrożonego, przełożyć do rondla, podgrzewać aż do całkowitego rozmrożenie. Po tym czasie dodać łyżkę masła, szczyptę soli , pieprzu oraz dwa ząbki przeciśniętego przez praskę czosnku. Zamieszać. Na końcu dodać ser grana padano. (można pominąć lub zastąpić innym serem). Blaszkę na której będziemy piec, posmarować tłuszczem i wysypać odrobiną bułki tartej. Rozłożyć ciasto. Podpiec 3 minuty . Następnie wyciągnąć, wyłożyć szpinak , odrobinę sera żółtego i kawałki pokrojonej szynki. Piec 15 minut. Wyciągnąć z piekarnika , posypać pozostałym serem i zapiekać do jego rozpuszczenia ok 2 minuty wystarczą. Podawać z sosem majonezowo-ketchupowym. Smacznego:)
![Krucha tarta ze szpinakiem Krucha tarta ze szpinakiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/krucha-tarta-ze-szpinakiem-194610.jpg)
![Krucha tarta ze szpinakiem Krucha tarta ze szpinakiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/krucha-tarta-ze-szpinakiem-194611.jpg)
![Krucha tarta ze szpinakiem Krucha tarta ze szpinakiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/krucha-tarta-ze-szpinakiem-194612.jpg)
![Krucha tarta ze szpinakiem Krucha tarta ze szpinakiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/krucha-tarta-ze-szpinakiem-194613.jpg)