Sposób przygotowania:
Krucha tarta ze szpinakiem
Piekarnik rozgrzać do temp 180 stopni. Szpinak- ja użyłam mrożonego, przełożyć do rondla, podgrzewać aż do całkowitego rozmrożenie. Po tym czasie dodać łyżkę masła, szczyptę soli , pieprzu oraz dwa ząbki przeciśniętego przez praskę czosnku. Zamieszać. Na końcu dodać ser grana padano. (można pominąć lub zastąpić innym serem). Blaszkę na której będziemy piec, posmarować tłuszczem i wysypać odrobiną bułki tartej. Rozłożyć ciasto. Podpiec 3 minuty . Następnie wyciągnąć, wyłożyć szpinak , odrobinę sera żółtego i kawałki pokrojonej szynki. Piec 15 minut. Wyciągnąć z piekarnika , posypać pozostałym serem i zapiekać do jego rozpuszczenia ok 2 minuty wystarczą. Podawać z sosem majonezowo-ketchupowym. Smacznego:)