Sposób przygotowania:
Kruche babeczki z galaretką
Na stolnicę wsypujemy mąkę, dodajemy margarynę, jajka, śmietanę i sól.
Wszystkie składniki wyrabiamy. Odstawiamy na godzinę do lodówki.
Galaretki gotujemy według przepisu na opakowaniu i odstawiamy do wystygnięcia.
Ciasto wyjmujemy z lodówki. Na stolnicę wsypujemy trochę mąki i ciasto dzielimy na
mniejsze kawałki, wałkujemy na płaty. Foremką lub szklanką wykrawamy kółka.
Foremki natłuszczamy i każdy krążek ciasta wlepiamy w foremkę. Pieczemy w piekarniku
15 min w 180 stopni. Na ostudzone babeczki nakładamy plasterki brzoskwiń i jeżyny.Zalewamy tężejącą galaretkę. Wstawiamy do lodówki do zastygnięcia.
Wszystkie składniki wyrabiamy. Odstawiamy na godzinę do lodówki.
Galaretki gotujemy według przepisu na opakowaniu i odstawiamy do wystygnięcia.
Ciasto wyjmujemy z lodówki. Na stolnicę wsypujemy trochę mąki i ciasto dzielimy na
mniejsze kawałki, wałkujemy na płaty. Foremką lub szklanką wykrawamy kółka.
Foremki natłuszczamy i każdy krążek ciasta wlepiamy w foremkę. Pieczemy w piekarniku
15 min w 180 stopni. Na ostudzone babeczki nakładamy plasterki brzoskwiń i jeżyny.Zalewamy tężejącą galaretkę. Wstawiamy do lodówki do zastygnięcia.
Tit
marietta
Robirto