Sposób przygotowania:
Kruche ciasto kokosowe z bananem, truskawkamiCiasto kruche:
Składniki kruchego ciasta należy szybko zagnieść, a następnie podzielić na 2 części - 2/3 i 1/3.
Mniejszą z nich schować do zamrażalki, a większą wylepić dno formy wysłanej papierem do pieczenia.
Ciasto w blaszce schłodzić w lodówce przez 1 godzinę i po tym czasie podpiec w rozgrzanym piekarniku - przez 15 minut w 180 stopniach.
Owoce:
Banany pokroić w plasterki, a truskawki na pół i obtoczyć je w mące ziemniaczanej.
Całość:
Podpieczony i lekko ostudzony spód posypać wiórkami kokosowymi, a następnie równomiernie ułożyć na nim plasterki banana oraz truskawki - przekrojoną stroną do góry.
Na owoce zetrzeć lub zimnie ciasto z zamrażarki.
Pieczenie:
Ciasto piec przez około 30 minut, a po ostudzeniu obficie posypać cukrem pudrem.
SylaUla
gusia1000