Sposób przygotowania:
Kruche ciasto z orzechową polewą
Margarynę szybko posiekać z cukrem, dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i jajka, szybko zagnieść kruche ciasto i schłodzić je w lodówce. Formę do pieczenia( 33 cm na 22 cm) na dnie wysmarować tłuszczem i wyłożyć schłodzonym ciastem na cieście ułożyć obrane ćwiartki jabłek. Do miski wrzucić zimne masło, dodać do niego cukier i mąkę, następnie tak długo ucierać palcami, aż uzyskamy sypką kruszonkę. Na patelni rozpuścić miód i dodać lekko rozdrobnione orzech, całość chwilkę razem smażyć, a na koniec dodać śmietankę, wymieszać i tak przygotowaną polewą polać po wierzchu ciasta na koniec całe ciasto posypać kruszonką. Piekarnik nagrzać do 180st i piec ciasto 45 minut po upieczeniu wystudzić.