Sposób przygotowania:
Kruche ciasto z owocami i budyniem
Wszystkie składniki ciasta posiekać nożem, następnie zagnieść na jednolite ciasto. Tak przygotowane ciasto podzielić na części: 2/3 i 1/3, Następnie każdy kawałek zawinąć w folię spożywczą i włożyć do zamrażarki na ok 20 min. W tym czasie myjemy rabarbar i truskawki. Truskawki obieramy z szypułek, rabarbar obieramy i kroimy na kawałki ok 2-3 cm. Z zamrażarki wyjmujemy większy kawałek ciasta i rozwałkowujemy go na wymiar blaszki (u mnie 25x32 cm) Blaszkę smarujemy tłuszczem i wysypujemy bułką tartą lub wykładamy papierem do pieczenia. Na dno rozkładamy rozwałkowane ciasto i nakłuwamy widelcem. Na ciasto rozkładamy umyte owoce. W garnku gotujemy budyń z cukrem i jeszcze gorący wylewamy na owoce. Wyjmujemy pozostałe ciasto i wałkujemy na wielkość blaszki, wykładamy na owoce z budyniem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180*C i pieczemy ok 45 min.