Sposób przygotowania:
Kruche czekoladowe spiralki
Cukier puder i miękkie masło zmiksuj na krem. Obie mąki wymieszaj i dodawaj partiami do masy maślanej cały czas miksując. Podziel masę na dwie równe części. Do jednej dodaj dodatkową łyżkę mąki i dokładnie zmiksuj. Do drugiej masy dodaj łyżkę kakao oraz rozpuszczoną i lekko przestudzoną czekoladę, również zmiksuj. Z obu ciast zrób kulę i zawiń w folię spożywczą. Włóż na godzinę do lodówki. Następnie każdą część rozwałkuj na prostokąt tak, aby mieć dwa jednakowe prostokąty. Delikatnie ułóż jeden prostokąt na drugim. A następnie oba ciasta zwiń w rulon jak roladę. Zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na 30 minut. Roladę pokrój na 0,5 cm plasterki, ułóż zachowując odstępy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzej do temperatury 170*C i piecz 11 minut. Wyjęte z piekarnika pozostaw na blaszce do lekkiego przestygnięcia, a następnie przełóż na kratkę kuchenną.
msewka
bajtek
anemon
Tit
Netka
anemon
bigos2806
anemon
bigos2806 masz rację, są pyszne. Pierwszy raz upiekłam je w ubiegłym roku, ale tylko z samym kakao, w tym roku poeksperymentowałam i dodałam troszeczkę czekolady, smak dużo, dużo lepszy.
Panna_Margot
anemon
Dziękuję Panna_Margot.
happytka
anemon
Ekstrakt dodaję do zmiksowanego masła z cukrem, przepraszam za błąd i mam nadzieję, że zdążyłam odpowiedzieć zanim zaczęłaś piec.