Sposób przygotowania:
Rogaliki z masą kokosową
Suche składniki miksujemy razem, jak się połączą dodajemy tłuszcz i miksujemy aż powstanie drobna kaszka. Dodajemy żółtka i łyżkę manny ponownie miksujemy, jak ciasto zacnie się wbijać w kulę wykładamy na blat o wyrabiamy ręcznie. Jeśli ciasto jest za suche, dodajemy jeszcze śmietany. Wkładamy do woreczka i schładzamy około godziny w lodówce. Do mleka wsypujemy wiórki, cukier i doprowadzamy do wrzenia. Gdy mleko zacznie się gotować dodajemy mannę i chwilę gotujemy. Odstawiamy do przestudzenia. Ciasto rozwałkowujemy na cienkie okrągłe placki które kroimy na 8 części i wychodzą nam trójkąty. Każdy smarujemy białkiem, nakładamy łyżkę masy i zwijamy od najwęższego boku ku szczytowi. Układamy na blasze wyłożonej papierem, smarujemy resztą białka i wsadzamy do gorącego piekarnika 180 stopni. Pieczemy 20 - 30 min. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli razem z mlekiem i ozdabiamy zimne ciasteczka.
xxKatherinee
Ela Dz
Życzę smacznego. :)