Sposób przygotowania:
Kruche z rabarbarem i czereśniami
Z podanych składników zagniatamy ciasto kruche i dzielimy na dwie części. Jedną odkładamy do lodówki a drugą rozdrabniamy na kruszonkę i zasypujemy spód przygotowanej dużej blaszki.
Ciasto oprószamy kakao. Rabarbar obieramy, kroimy i oprószamy cukrem, mieszamy i wykładamy na ciasto. Wykładamy też umyte, osączone i wydrylowane czereśnie.
Z białek ubijamy pianę dodajemy cukier i budyń. Masę wykładamy na rabarbar i czereśnie. Z reszty ciasta robimy skubaną kruszonkę i zasypujemy całość.
Pieczemy do zrumienienia ok 50 min w 180 stopniach.
Ciasto oprószamy kakao. Rabarbar obieramy, kroimy i oprószamy cukrem, mieszamy i wykładamy na ciasto. Wykładamy też umyte, osączone i wydrylowane czereśnie.
Z białek ubijamy pianę dodajemy cukier i budyń. Masę wykładamy na rabarbar i czereśnie. Z reszty ciasta robimy skubaną kruszonkę i zasypujemy całość.
Pieczemy do zrumienienia ok 50 min w 180 stopniach.
SylaUla
Polpal
katarzynka455
Dziękuję pięknie:))
katarzynka455
Że na cieście jest rumianek to wie nawet moja wnuczka która ma trzy latka ...i że z rumianku pije się herbatkę też wie...
Polpal
Z różnych roślin robi się herbaty i herbatki ale się ich nie je, jeśli kwiaty są jadalne to trzeba napisać.
katarzynka455
zbysiowa
Katarzynko, nie trzeba zamieszczać takich informacji, chyba że kwiatki są jednym ze składników dania :)
katarzynka455
Dziękuję Madziu :)chciałam się upewnić ...
Polpal
zbysiowa
Polpal, nie ma takich wymagań. Nie popadajmy w paranoje, każdy z nas chce troszkę "przyozdobić" potrawę do zdjęcia, to nic złego, i dziwne by było opisywać dekorację.
*rumianek jest jadalnym kwiatkiem, więc już zupełnie nie wiem o co Ci chodzi?
Polpal
Nie chodzi o to, żeby opisywać dekoracje. Na talerzu powinno być tylko to co jest jadalne i w przepisie. Obok talerza można poustawiać ile się chce dekoracji nawet do przesady (tylko po co?) - Manhattan i Spitsbergen jeśli ktoś chce.