Sposób przygotowania:
Kruche z truskawkami i borówkami amerykańskimi1.
Do naczynia włożyć wszystkie składniki na kruche ciasto.
2.
Dokładnie wyrobić na jednolitą masę, następnie owinąć w folię i schłodzić w lodówce.
3.
Małą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, potem wyłożyć 2/3 ciasta kruchego i podpiec w 180 stopniach przez 10 - 15 minut.
4.
Ubić białka na sztywno ze szczyptą soi, dodać cukier puder, nie przerywając ubijania.
Na końcu dodać budynie truskawkowe i dalej ubijać.
5.
Wyjąć z piekarnika podpieczony spód ciasta.
6.
Na ciasto wyłożyć pianę oraz poukładać truskawki.
7.
Obok truskawek położyć borówki amerykańskie.
8.
Na wierzch poskubać w palcach resztę ciasta kruchego.
9.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piec przez 45 minut.
10.
Ostudzić ciasto.
11.
Smacznego !