Sposób przygotowania:
Kruche z truskawkami i malinowa pianką1.
Włożyć do miski wszystkie składniki na kruche ciasto.
2.
Wyrobić dokładnie na jednolitą masę i dobrze schłodzić w lodówce.
3.
Małą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie rozłożyć 2/3 ciasta.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i podpiec przez 10 - 15 minut.
4.
Ubić pianę na sztywno ze szczyptą soli. Następnie wsypać cukier puder i zmiksować.
5.
Nie przerywając miksowania dosypać budynie malinowe i zmiksować na jednolitą masę.
6.
Pianę wyłożyć na podpieczony spód ciasta. Potem na pianę rozłożyć truskawki.
7.
Między truskawki poukładać świeże morele.
8.
Na końcu poskubać resztę kruchego ciasta.
9.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez 45 minut.
10.
Upieczone ciasto wystudzić.
11.
Smacznego !