Sposób przygotowania:
Kruchy kulebiak
1. Z podanych składników zagnieść ciasto, zawinąć je w folię aluminiową i na pół godz. włożyć do lodówki. 2. Mięso doprawić. Cebulę i czosnek pokroić w kostkę, dodać do mięsa, podsmażyć na oleju. Dodać osączoną fasolę. Zdjąć z ognia. Dodać sos i posiekaną natkę, dobrze wymieszać, doprawić do smaku. 2/3 ciasta rozwałkować, przełożyć do natłuszczonego naczynia żaroodpornego. Wyłożyć farsz, posypać serem. Przykryć resztą rozwałkowanego ciasta, zlepić brzegi. Piec ok. 35 min w temp. 190st. 3. Można podawać z sosem: 3 łyżki jogurtu naturalnego zmieszać z 2 łyżkami musztardy.
Polna
jaNina
Natala1210
Lady Marmolada
Sarenka
eluchap