Sposób przygotowania:
Kruchy placek makowy
Przygotować kruche ciasto.
Mąkę wymieszać z cukrem i proszkiem do pieczenia. Dodać masło i zagnieść ciasto. Dno tortownicy (o średnicy 24 cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Ok 1/5 ciasta odłożyć do lodówki a resztą ciasta wylepić dno tortownicy.
Przygotować masę makową.
Jajka zmiksować z cukrem, ja ten cukier pominęłam bo gotowa masa makowa jest bardzo słodka i ciasto jest wystarczajaco słodkie. Następnie dodać masę makową z puszki i kaszę mannę. Ponownie zmiksować aby składniki się połączyły. Gotową masę wyłożyć na ciasto w tortownicy, ładnie wyrównać.
Na masie ułożyć osączone i pokrojone na kwałki brzoskwinie, lekko wciskając w masę. Na wierzch zetrzeć ciasto, które wcześniej schowaliśmy do lodówki. Tortownicę wstawić do piekranika nagrzanego na 175 C i piec ok 50 minut,funkcja góra-dół.
Po wystudzeniu jeszcze lekko posypać cukrem pudrem.
Mąkę wymieszać z cukrem i proszkiem do pieczenia. Dodać masło i zagnieść ciasto. Dno tortownicy (o średnicy 24 cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Ok 1/5 ciasta odłożyć do lodówki a resztą ciasta wylepić dno tortownicy.
Przygotować masę makową.
Jajka zmiksować z cukrem, ja ten cukier pominęłam bo gotowa masa makowa jest bardzo słodka i ciasto jest wystarczajaco słodkie. Następnie dodać masę makową z puszki i kaszę mannę. Ponownie zmiksować aby składniki się połączyły. Gotową masę wyłożyć na ciasto w tortownicy, ładnie wyrównać.
Na masie ułożyć osączone i pokrojone na kwałki brzoskwinie, lekko wciskając w masę. Na wierzch zetrzeć ciasto, które wcześniej schowaliśmy do lodówki. Tortownicę wstawić do piekranika nagrzanego na 175 C i piec ok 50 minut,funkcja góra-dół.
Po wystudzeniu jeszcze lekko posypać cukrem pudrem.