Sposób przygotowania:
Kruchy sernik
Ze składników na ciasto, białka oddzielić od żółtek. Białka odstawić na później. Składniki na ciasto czyli żółtka, margarynę, mąkę, proszek do pieczenia i cukier zagnieść i podzielić na 2 równe części. Do jednej z nich dodać kakao. Ciasto wstawić do zamrażarki na czas przygotowywania masy lub na całą noc. Twaróg zemleć. Następnie składniki przeznaczone na masę czyli cukier i żółtka utrzeć, dodać ,argarynę i utrzeć. Następnie do twarogu dodać powstałą mase i wymieszać, a później dołożyć również budyń i ubitą na sztywno pianę z 5 białek i wymieszać.
Formę wysmarować tłuszczem, wysypać kaszą manną i wyłożyć na nią starte na tarce z dużymi oczkami ciemne ciasto, potem masę serową oraz ubitą pianę z 5 białek z 1 szklanką cukru kryształu z dodatkiem budyniu lub kisielu. Na wierzch zetrzeć ciasto białe.
Piec około 60 minut w temperaturze 200 C.
Upieczone ciasto ozdobić wzorkami z polewy, wykonanej z rozpuszczonej czekolady z dodatkiem mleka i masła.
Formę wysmarować tłuszczem, wysypać kaszą manną i wyłożyć na nią starte na tarce z dużymi oczkami ciemne ciasto, potem masę serową oraz ubitą pianę z 5 białek z 1 szklanką cukru kryształu z dodatkiem budyniu lub kisielu. Na wierzch zetrzeć ciasto białe.
Piec około 60 minut w temperaturze 200 C.
Upieczone ciasto ozdobić wzorkami z polewy, wykonanej z rozpuszczonej czekolady z dodatkiem mleka i masła.