Sposób przygotowania:
Kruchy z rabarbarem i budyniemETAP 1
CIASTO: Mąkę przesiewamy na stolnicę. Dodajemy do niej pozostałe składniki ciasta. Tak przygotowane składniki zagniatamy.
ETAP 2
Uzyskane jednolite ciasto dzielimy na dwie nierówne części. Pierwszą nieco większą część wałkujemy i wykładamy nią dno blaszki. Wyłożone ciasto dodatkowo nakłuwamy w kilku miejscach widelcem.
Drugą część ciasta schładzamy.
ETAP 3
RABARBAR: Rabarbar myjemy i osuszamy. Osuszony kroimy na mniejsze części. Pokrojony łączymy z mąką i cukrem waniliowym.
Tak przygotowany wykładamy na ciasto kruche.
ETAP 4
BUDYŃ: Połowę mleka zagotowujemy z cukrem. Drugą połowę łączymy z budyniami i mąką. Przygotowaną mieszaniną zalewamy gotujące mleko.
Gotujemy budyń. Jeszcze ciepły wylewamy równą warstwą na rabarbar.
ETAP 5
Na rozprowadzony budyń ścieramy schłodzone ciasto kruche. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy je około 55 minut w 180°C do zrumienienia. Upieczone wyjmujemy i studzimy.
SylaUla
jaga85
Moim ostatnim nabytkiem jest Nikon D300s. Tym też jest wykonane to zdjęcie. Wcześniejsze wykonywałam Nikonem D3000. SylaUla napisał(a):
zbysiowa
gusia1000
alexiss