Sposób przygotowania:
Kruchy ze śmietaną i orzechami
Ciasto:
Z białek ubijamy pianę z pozostałych składników zagniatamy ciasto na stolnicy i dzielimy na dwie części i wykładamy na dwie blaszki o wymiarach 25/36. Na jedno ciasto dajemy pianę. Oba pieczemy na rumiano w 180 stopniach do 20 minut.
Masa:
Nutellę miksujemy z masłem. Krem z orzechów: Mleko zagotowujemy i zalewamy nim wcześniej zmielone orzechy włoskie. Margarynę ucieramy i miksujemy z orzechami, cukrem pudrem i alkoholem do smaku.
Śmietanka:
Śmietanę chłodzimy, po czym ubijamy na sztywno. Dodajemy do niej tężejącą galaretkę rozpuszczoną we wrzątku.
Przełożenie: Ciasto z bezą- krem z orzechów- ciasto- nutella- śmietanka- dekoracja
Z białek ubijamy pianę z pozostałych składników zagniatamy ciasto na stolnicy i dzielimy na dwie części i wykładamy na dwie blaszki o wymiarach 25/36. Na jedno ciasto dajemy pianę. Oba pieczemy na rumiano w 180 stopniach do 20 minut.
Masa:
Nutellę miksujemy z masłem. Krem z orzechów: Mleko zagotowujemy i zalewamy nim wcześniej zmielone orzechy włoskie. Margarynę ucieramy i miksujemy z orzechami, cukrem pudrem i alkoholem do smaku.
Śmietanka:
Śmietanę chłodzimy, po czym ubijamy na sztywno. Dodajemy do niej tężejącą galaretkę rozpuszczoną we wrzątku.
Przełożenie: Ciasto z bezą- krem z orzechów- ciasto- nutella- śmietanka- dekoracja
katarzynafijoł