Sposób przygotowania:
Kryształek
BISZKOPT: Białka ubić na sztywno, dodać cukier, żółtka, a następnie mąki wymieszane z proszkiem.Delikatnie wymieszać.Piec w temp.180stopni. MASA: Jedną galaretkę rozpuścić w niepełniej szklance wody, ostudzić. Śmietanę ubić z cukrem pudrem, dodać tężejącą galaretkę i na koniec szybko wymieszać z galaretkami pokrojonymi w kostkę. Biszkopt przekroić na pół,wyłożyć masę(dość szybko bo będzie tężeć) i przykryć drugą częścią biszkoptu.Odstawić do lodówki albo w chłodne miejsce do stężenia.Posypać cukrem pudrem. Śmietanę nie należy ubijać zbyt długo, bo nabierze maślanego smaku. Ciasto najlepiej smakuje na drugi dzień po zrobieniu.Biszkopt lepiej upiec dzień wcześniej, bo lepiej będzie go przekroić. Zamiast 3 galaretek można dać 2 wtedy będzie w cieście więcej śmietany.
dorjana
Henia
Henia
Oryginał na pewno, tylko niepotrzebnie tu wpisany.Mam nadzieje,że zmeczony moderator uzyska wybaczenie autorki.
Babciagramolka
Hi hi- Lucynka się rozdwoiła .Nie przejmuj się Heniu mnie się też oczęta zamykają . Lucynko- przepraszamy za omyłkę ale tyle się dziś dzieje na stronie , że na dwie ręce robimy . Sorry . Idziemy lulu bo narozrabiamy. Pa
msewka
luna
Natala1210