Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Kukurydza z masłem ziołowym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Cztery szklanki wody, mleko. cukier. 3 łyżki masła łyżeczkę soli zagotować.

Kukurydza z masłem ziołowym

Składniki:

Kukurydza z masłem ziołowym

 

  • opakowanie mrożonej kukurydzy w kolbach
  • 2 szklanki mleka
  • 15 dag masła + 3 łyżki
  • 2 łyżki cukru
  • 3 łyżki posiekanej zieleniny: natki, zczypiorku i koperku
  • sól

Sposób przygotowania:

Kukurydza z masłem ziołowym
Cztery szklanki wody, mleko. cukier. 3 łyżki masła łyżeczkę soli zagotować. Wrzucić kolby, gotować 15-20 minut, odcedzić. Pozostałe masło wymieszać z ziołami, przyprawić do smaku solą, uformować wałek. Kolby nabijać na szpadki, posypać solą. Podawać z plasterkami masełka ziołowego.

Tagi:

kukurydza