Sposób przygotowania:
Kuleczki z czosnkiem
Odsączyć z zalewy 5-6 ząbków czosnku i drobno posiekać, następnie czosnek dodać do mięsa mielonego, dołożyć jajko i wymieszać. Masę mięsną doprawić do smaku solą i chilli, masa mięsna ma być bardzo pikantna. Uformować z mięsa malutkie kuleczki w środku umieścić po 1 ząbku czosnku i dokładnie obtoczyć w bułce tartej, na patelni podgrzać sporą ilość oleju i usmażyć kuleczki na złoty kolor. Sos: Śmietanę wymieszać z majonezem do dokładnego połączenia się składników, następnie dodać posiekany czosnek (4-5 sztuk) oraz zalewę z czosnku około 2-3 łyżek, choć ich ilość zależy od naszego smaku bo całość jest bardzo czosnkowa, sos po wierzchu posypać posiekanym szczypiorkiem. Podawać na zimno z dodatkiem sosu czosnkowego.