Sposób przygotowania:
Kulki mielone
Do miski kładziemy mielone mięso i dodajemy pokrojona w kostkę cebulę. Potem dodajemy jajka, musztardę, pietruszkę, sól i pieprz. Powoli mieszając wsypujemy mąkę, aż powstanie klarowna konsystencja do której dodajemy pokrojony czosnek.. Z przygotowanej masy formujemy kulki. W dużym rondelku gotujemy wodę, po czym wrzucamy kulki na wrzącą wodę. Kulki gotujemy, aż wypłyną. Należy potem je jeszcze gotować przez 3 minuty. Klopsy ułożyć do naczynia żaroodpornego, potem posypujemy pieczarkami, pokrojonymi w pasemka. Oblać klopsiki 3 łyżkami wody w której się gotowały. Następnie zapiekamy w piekarniku z każdej strony w temp 200° C przez 10 minut. Po ostudzeniu można podawać z ziemniakami i surówką z warzyw.