Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Kulki mięsne w sosie pikantnym

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Doskonała przekąska przed daniem głównym...bardzo wyostrza apatyt

Kulki mięsne w sosie pikantnym

Składniki:

Kulki mięsne w sosie pikantnym

 

 

  • Link do sosu
  • https://gotujmy.pl/sos-pikantny-do-sajgonek,przepisy,37196.html

Sposób przygotowania:

Kulki mięsne w sosie pikantnym
Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać olej. Zeszklić na nim cebulę. Wystudzić. Bułkę namoczyć w wodzie. Odcisnąć na sitku. Do mięsa dodać, zeszkloną cebulę (wraz z tłuszczem, na którym się smażyła), odciśniętą bułkę, jajko, i przyprawy. Całość starannie wyrobić na gładką masę. Rękoma zwilżonymi wodą formować kulki wielkości orzecha włoskoego. Obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu aż nabiorą złoto-brązowego koloru. Wystudzić. Przed podaniem polać sosem do sajgonek.