Gabas

Gabas

Kucharz
[Przepisów: 15]

Kulki ryżowe nadziewane

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Kulki mogą być dodatkiem do zup,albo samodzielnym daniem

Kulki ryżowe nadziewane

Składniki:

Kulki ryżowe nadziewane

 

Sposób przygotowania:

Kulki ryżowe nadziewane
Ugotować ryż na miękko,dodać jajka i ser i wymieszać. Pieczarki podsmażyć z cebulką i przyprawami-dobrze odparować.Jeśli będą zbyt miękkie dodać bułkę tartą.Smak farszu ma być intensywny. Z ryżu formować placki,w środek dać farsz i zawinąć go tak jak kluski nadziewane. Powstałe kulki panierujemy w jajku i bułce tartej i smażymy w głębokim oleju. Mnie najlepiej smakują z dipem czosnkowym.