Shizunia

Shizunia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 132]

Kulki ryżowe z sosem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszny pomysł na obiad z ryżem.

Kulki ryżowe z sosem

Składniki:

Kulki ryżowe z sosem

 

 

  • SOS
  • 1/2kg mięsa wieprzowego (szynka, łopatka)
  • 25dkg pieczarek
  • 2 cebule
  • 2 łyżki koncentratu
  • 2 łyżki śmietany 18%
  • mąka
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Kulki ryżowe z sosem
Ugotowany ciepły ryż mieszamy z serem i posiekaną natką aż ser się rozpuści. Formujemy kulki, obtaczamy w jajku i bułce, smażymy z wszystkich stron.
Mięso kroimy w paski, obtaczamy w mące i smażymy. Zalewamy wodą i gotujemy 30minut. Pieczarki kroimy w ćwiartki, cebule w piórka. Dodajemy do mięsa i gotujemy. Dodać koncentrat pomidorowy i śmietaną doprawiamy i zagotowywujemy.

Smacznego