iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Kulki z kaszy smażone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Takie kule są proste w wykonaniu, bo nie trzeba kombinować z doprawianiem. Wystarczy dodać do nich sól i pieprz a smakują wyśmienicie.

Kulki z kaszy smażone

Składniki:

Kulki z kaszy smażone

 

Sposób przygotowania:

Kulki z kaszy smażone
Pierś, pieczarki, paprykę kroimy w kostkę,smażymy 15 minut. Następnie studzimy, solimy, pieprzymy. Kuskus zaparzamy w 1,5 szklanki osolonego wrzątku, dodajemy do reszty, wbijamy do wszystkiego jajka oraz dodajemy bułkę tartą. Dłoniami wilgotnymi formujemy średniej wielkości kule i smażymy na gorącym oleju na złoto.