pchelka79

pchelka79

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 135]

kulki z makreli na fasolce szparagowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

kuleczki z makreli podane z warzywami

kulki z makreli na fasolce szparagowej

Składniki:

kulki z makreli na fasolce szparagowej

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

kulki z makreli na fasolce szparagowej
• ziemniaki obrać, ugotować, ugnieść, odstawić do ostygnięcia,
• makrelę obrać ze skóry, usunąć ości,
• dodać do ziemniaków,
• wbić jajko, dodać połowę posiekanego koperku i przyprawy,
• wyrobić na jednolitą masę,
• z masy formować małe kuleczki, obtaczać w mącę i smażyć na złoty kolor,
• fasolkę gotować 5 min we wrzątku, odcedzić, dodać przyprawy i masło wymieszać,
• ze śmietany, soku z limonki reszty posiekanego koperku i przypraw zrobić sos,
• na talerzu rozkładamy fasolkę, na niej układamy kuleczki i polewamy wszystko sosem ze śmietany.

Tagi:

jajko jajka