Sposób przygotowania:
Kulki ziemniaczane z niespodziankąETAP 1:

Do miski włożyć mielone mięso, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, sos sojowy, sól, pieprz, jajko, bułkę tartą i posiekany szczypior.
ETAP 2:

Wszystko razem dokładnie wymieszać i zwilżonymi w wodzie rękami uformować małe kotleciki.
ETAP 3:

Zrumienić na złoty kolor na patelni z rozgrzanym olejem. Usmażone kotleciki osączyć na papierowym ręczniku, ostudzić.
Masa ziemniaczana

Do przeciśniętych przez praskę zimnych ziemniaków dodać sól, pieprz, mąkę i jajko, wymieszać.
ETAP 5:

Z ziemniaków uformować kulki, rozpłaszczyć. Na środku ułożyć zimnego kotlecika i pół plasterka sera. ( ser najlepiej pokroić z grubszego kawałka)
ETAP 6:

Dokładnie zlepić formując kulki.
ETAP 7:

Panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na złoty kolor w głębokim tłuszczu. Usmażone osączyć, podawać z sosem i surówką.
SylaUla