Sposób przygotowania:
Kurczak a'la mexiko z fetą
Filet z kurczaka pokroić w paski; cebulę w piórka; paprykę w paseczki a pieczarki obrać i pokroić. Na gorącą patelnie z oliwą z oliwek wrzucić kurczaka i posypać przyprawą w stylu meksykańskim ( gotową przyprawę można kupić w lidlu lub stworzyć samemu z przypraw podanych w składnikach). Na osobnej patelni podsmażamy pieczarki z cebulą i solimy. Kiedy pieczarki się zarumienią dodajemy je do kurczaka razem z papryką. Całość mieszamy i smażymy do momentu gdy papryka będzie miękka. Danie przekładamy na talerze. Ser feta kroimy w kostkę i posypujemy nim naszą potrawę Potrawę podajemy z sosem: Ogórek ścieramy na tarce, solimy i odstawiamy na 10 minut. Po tym czasie odsączamy wodę z ogórków. Czosnek przeciskamy przez praskę i mieszamy z jogurtem naturalnym. Dodajemy ogórki i pokruszony ser feta. Gotowe!