Sposób przygotowania:
Kurczak curry z sosem kurkowo-cukiniowym
Filety z kury umyć, pokroić w kawałki. Przygotować marynatę: kostkę bulionową pokruszyć, dodać 2 łyżki oleju, pół łyżeczki curry, wymieszać. Marynatą zalać kurczaka i odstawić do lodówki na 45 min. Usmażyć z obu stron na patelni bez oleju. Posypać resztą curry i natką. Cukinię i cebulę obrać, pokroić w kostkę. Czosnek obrać, drobno posiekać. Kurki oczyścić, opłukać pod bieżącą wodą. Cebulę i czosnek zeszklić na maśle, następnie dodać kurki, podsmażyć. Osobno podsmażyć cukinię, dodać do cebuli, smażyć razem ok. 5 min. Śmietankę połączyć z mąką, dodać do warzyw, doprawić wg uznania solą i pieprzem, mieszać do czasu aż sos zgęstnieje. Podawać na ciepło z ugotowanym makaronem. Gotowe danie posypać natką. Smacznego!