Sposób przygotowania:
Kurczak duszony w pomidorach i fasoli
Na samym początku z ćwiartek z kurczaka odcinamy kości które mamy na końcu. Następnie przyprawiamy je pieprzem, solą, przyprawą do kurczaka oraz rozmarynem. Cebulę i czosnek obieramy ze skóry, kroimy w drobne kawałeczki i podsmażamy na patelni z odrobiną oliwy do smażenia. Następnie podsmażone składniki wsypujemy do kurczaka umieszczonego w rondlu. Kurczaka podlewamy rosołkiem i dusimy pod przykryciem przez około 20 minut. W między czasie płuczemy pomidorki koktajlowe oraz czerwoną fasolę wysypaną z puszki. Pomidorki kroimy w małe kawałeczki. Gdy kurczak będzie już miękki dodajemy do niego pokrojone pomidory, liść laurowy, ziele angielskie i dusimy dalej przez kolejne 20 minut. W końcowym etapie przygotowywania dania dodajemy odsączoną czerwoną fasolę i dusimy przez kolejne 10 minut. Do gotowego kurczaka idealnie pasuje kasza i ogórki kiszone. Kurczak rozchodzi się w palcach.Smacznego!