LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Kurczak duszony z grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Świąteczny smak dzieciństwa.

Kurczak duszony z grzybami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kurczak duszony z grzybami

 

 

Sposób przygotowania:

Kurczak duszony z grzybami
Oczyszczone cwiartki kurczaka natrzec solą i zmiażdżonym czosnkiem. Zrumienic na tłuszczu. Grzyby namoczyc w wodzie. Do kurczaka dodac pokrajaną w piórka cebulę i grzyby pokrojone w paski, podlac wodą. Wszystko dusic pod przykryciem. Gdy mięso zmięknie zalac potrawę szklanką śmietany wymieszanej z mąką. Poddusic, doprawic do smaku solą i pieprzem. Podawac z ziemniakami lub kaszą i surówką.
Kurczak duszony z grzybami
Nacieranie cwiartek kurczaka solą i czosnkiem.
Kurczak duszony z grzybami
Dodanie piórek cebuli do smażonego kurczaka.
Kurczak duszony z grzybami
Dodanie suszonych pasków grzybów do kurczaka.
Kurczak duszony z grzybami
Dodanie śmietany wymieszanej z mąką do potrawy.