Sposób przygotowania:
Kurczak Eli w piwnym sosie.
Kurczaka umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.Przekroić udka na dwie części-udko i podudzie.Wymieszać piwo z sosem sojowym,przyprawą do kurczaka,sosem chilli,przyprawą do grilla,czosnkiem i papryką.Matynatą zalać udka i włożyć do lodówki na 4 godziny.Cebulę posiekać.Mięso wyjąć z marynaty (marynatę zachować) i osuszyć papierowym ręcznikiem.W brytfance rozgrzać olej i obsmażyć mięso ze wszystkich stron.Do mięsa dodać cebulę i jeszcze chwilę smażyć.Kurczaka podlać marynatą piwną i dusić do miękości około 50 minut.W razie potrzeby podlać wodą.Miękiego kurczaka wyjąć z sosu i zabespieczyć przed wystygmięciem.Mąkę wymieszać z wodą,wlać do sosu i zagotować.Mięso wyłożyć na półmisek.Sos podawać osobno w sosjerce.