Sposób przygotowania:
Kurczak faszerowany jabłkami
Mieso nacieramy solą i pieprzem.Dwie cebule siekamy i razem z wątróbką podsmażamy na 2 łyżkach margaryny.Doprawiamy sola i pieprzem.
Podlewamy kieliszkiem wina (50ml) oraz sokiem z cytryny.Wrzucamy jabłka pokrojone na 8 części i dusimy chwilkę.Dodajemy posiekaną zieleninę.
Napełniamy farszem kurczaka i zszywamy.Pieczemy 75 minut w temperaturze 200*C.Po 30 minutach pieczenia wlewamy resztę wina,
sok jabłkowy oraz rosół.sos z pieczenia przecedzamy, zagęszczamy mąką ze śmietana i doprawiamy sola i pieprzem. Podajemy z
młodymi ziemniakami i sałatą.Sos podajemy osobno.Smacznego!
Podlewamy kieliszkiem wina (50ml) oraz sokiem z cytryny.Wrzucamy jabłka pokrojone na 8 części i dusimy chwilkę.Dodajemy posiekaną zieleninę.
Napełniamy farszem kurczaka i zszywamy.Pieczemy 75 minut w temperaturze 200*C.Po 30 minutach pieczenia wlewamy resztę wina,
sok jabłkowy oraz rosół.sos z pieczenia przecedzamy, zagęszczamy mąką ze śmietana i doprawiamy sola i pieprzem. Podajemy z
młodymi ziemniakami i sałatą.Sos podajemy osobno.Smacznego!