Sposób przygotowania:
Kurczak faszerowany szpinakiem
Czosnek drobno posiekaj, usmaż na oleju.
Szpinak wymieszaj z czosnkiem, wlej mleko. Duś aż masa zgęstnieje. Zdejmij z ognia, dopraw do smaku. Wymieszaj z jajkiem i twarogiem.Filety natnij wzdłuż, by powstały kieszonki. Napełnij farszem. Każdą porcje ciasno zwiń w folię aluminiową i ułóż na blaszce. Obłóż czosnkiem i wstaw do nagrzanego piekarnika do temp.180st C. Po 15min. wyjmij czosnek, a mięso piec przez 25 min.
Szpinak wymieszaj z czosnkiem, wlej mleko. Duś aż masa zgęstnieje. Zdejmij z ognia, dopraw do smaku. Wymieszaj z jajkiem i twarogiem.Filety natnij wzdłuż, by powstały kieszonki. Napełnij farszem. Każdą porcje ciasno zwiń w folię aluminiową i ułóż na blaszce. Obłóż czosnkiem i wstaw do nagrzanego piekarnika do temp.180st C. Po 15min. wyjmij czosnek, a mięso piec przez 25 min.