malwina1808

malwina1808

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 167]

Kurczak faszerowany szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Filety przed faszerowaniem można przyprawic przyprawą do kurczaka

Kurczak faszerowany szpinakiem

Składniki:

Kurczak faszerowany szpinakiem

 

Sposób przygotowania:

Kurczak faszerowany szpinakiem
Czosnek drobno posiekaj, usmaż na oleju.
Szpinak wymieszaj z czosnkiem, wlej mleko. Duś aż masa zgęstnieje. Zdejmij z ognia, dopraw do smaku. Wymieszaj z jajkiem i twarogiem.Filety natnij wzdłuż, by powstały kieszonki. Napełnij farszem. Każdą porcje ciasno zwiń w folię aluminiową i ułóż na blaszce. Obłóż czosnkiem i wstaw do nagrzanego piekarnika do temp.180st C. Po 15min. wyjmij czosnek, a mięso piec przez 25 min.