Sposób przygotowania:
Kurczak grillowany z rabarbarowym musem
Piersi z kurczaka dokładnie myję i osuszam. Następnie nacieram całe mięso dokładnie marynatą przygotowaną z oliwy, soli, pieprzu, cynamonu, słodkiej papryki oraz ziół. Mięso przekładam do miski, przykrywam folią spożywczą i wkładam do lodówki na ok. 2 godziny. Po czym wyjmuję mięso, kładę je na rozgrzanym grillu i piekę z obydwu stron do ładnego zarumienienia. Jabłko obieram ze skórki, kroję w niezbyt cienkie plastry, oprószam mielonym cynamonem i także grilluję. Rabarbar myję, obieram i kroję w krążki. Pokrojony rabarbar przekładam do garnuszka, wlewam wodę, dodaję cukier i całość gotuję kilka minut, aż rabarbar się rozpadnie. Sałatę myję, dokładnie osuszam, po czym kroję na mniejsze kawałki. Sałatę skrapiam delikatnie sosem winegret. Na sałatę wykładam pokrojoną w grube plastry, grillowaną pierś z kurczaka. Przy mięsie kładę półplasterki grillowanego jabłka oraz łyżkę musu z rabarbaru. Podaję na gorąco.