Sposób przygotowania:
Kurczak grillowany z jabłkami
Pierś z kurczaka myję, osuszam dokładnie, przekrawam wzdłuż na pół i dobrze nacieram marynatą sporządzoną z oliwy, soli, pieprzu, ziół i papryki. Mięso wkładam do lodówki na około 2 godziny w celu schłodzenia. Następnie zamarynowane mięso grilluję na ruszcie (grillu elektrycznym lub patelni grillowej) z obu stron do zrumienienia. Jabłko myję dokładnie, osuszam, kroję na jedno-centymetrowe plasterki, oprószam cynamonem i również kładę na grill. Liście sałaty myję, dokładnie osuszam, siekam na mniejsze kawałki. Sałatę skrapiam delikatnie sosem winegret. Na sałatę kładę grillowane mięso z kurczaka, a obok układam dachówkowo półplasterki grillowanych jabłek. Jabłka polewam jogurtem. Od razu podaję póki ciepłe.