smak i uczucie

smak i uczucie

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 145]

Kurczak hajderabacki

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Kurczak hajderabacki to danie z kuchni hinduskiej. Aromatyczny,smaczny z dużą ilością przypraw. Smak wyjątkowy

Kurczak hajderabacki

Składniki:

Kurczak hajderabacki

 

Sposób przygotowania:

Kurczak hajderabacki
1. Z kurczaka usunąć skórę i podzielić go na 4 części. 2. Kurkumę wymieszać z jogurtem. 3 Masło rozgrzać, dodać pokrojoną w plasterki cebulę i zeszklić, a następnie dodać posiekany czosnek,kardamon,goździki i cynamon. Wszystko razem smażyć 1 minutę 4 Dodać kurczaka wlać puszkę pomidorów, i jogurt z kurkumą.Nie mieszać. 5 Dusić pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie. 6. Na koniec posypać natką pietruszki. Podawać z ryżem