Sposób przygotowania:
Kurczak i szpinak z grillowaną gruszką
Kurczaka delikatnie rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Zawijamy w pergamin i smażymy na rozgrzanej patelnie, na średnim ogniu po ok. 5 minut z każdej strony. Usmażone mięso odstawiamy na 5 minut, a następnie kroimy w kostkę. Szpinak po umyciu i osuszeniu siekamy, ale niezbyt drobno, dodajemy drobniutko pokrojony ząbek czosnku i całość podsmażamy na maśle przez ok. 10 minut. Dorzucamy na patelnię kurczaka, mieszamy i wyłączamy gaz pod patelnią. W międzyczasie gruszki myjemy, obieramy i pozbawiamy gniazd nasiennych, kroimy na ćwiartki, a następnie na plasterki. Grillujemy po parę minut z obu stron (na grillu elektrycznym, ewentualnie na patelni grillowej). Szpinak wymieszany z kurczakiem podajemy z gruszką i serem gorgonzola pokrojonym w kostkę.
![Kurczak i szpinak z grillowaną gruszką Kurczak i szpinak z grillowaną gruszką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kurczak-i-szpinak-z-grillowana-gruszka-136385.jpg)
![Kurczak i szpinak z grillowaną gruszką Kurczak i szpinak z grillowaną gruszką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kurczak-i-szpinak-z-grillowana-gruszka-136386.jpg)
![Kurczak i szpinak z grillowaną gruszką Kurczak i szpinak z grillowaną gruszką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kurczak-i-szpinak-z-grillowana-gruszka-136387.jpg)
![Kurczak i szpinak z grillowaną gruszką Kurczak i szpinak z grillowaną gruszką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kurczak-i-szpinak-z-grillowana-gruszka-136388.jpg)
zewa