Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Kurczak melba

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

świetny choć nie typowy przepis polecam

Kurczak melba

Składniki:

Kurczak melba

 

  • 6 filetów z piersi kurczaka
  • 1 szklanka brzoskwiń pokrojonych w plastry
  • 17 dag sera brie
  • 2 łyżki masła roztopionego
  • 1 szklanka przecieru malinowego(w jednym z kolejnych przepisów)
  • 1/2 szklanki gęstej śmietany

 

Sposób przygotowania:

Kurczak melba
podgrzać piekarnik do 180 stopniu zbić każda porcję na kotlet na wierzch położyć brzoskwinie i ser zawijać je w mięso ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blasze a wierzchu posmarować masłem wstawić do piekarnika piec 15-20 minut do rondla wlać przecier malinowy dodać śmietanę i gotować na małym ogniu 5 minut przed podaniem polać mięso sosem