Sposób przygotowania:
Kurczak na młodej kapuście
Cebulę obrać , posiekać i zeszklić na oleju. Kapustę myjemy osuszamy i siekamy. Koperek posiekać. Boczek kroimy w kostkę.
Filety dzielimy na porcję i lekko rozbijamy przez worek. Oprószamy przyprawami.
Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, wykładamy kapustę posypujemy koperkiem, następnie nakładamy cebulę i połowę boczku. Na to wszystko układamy plastry kurczaka które smarujemy majonezem.Kremówkę, ketchup i mąkę mieszamy razem i zalewamy zapiekankę posypujemy żółtym serem i resztą boczku.
Pieczemy ok 1 h w temp 180 stopni. Jeżeli góra zacznie się za bardzo przypiekać przykryć złotkiem.
Filety dzielimy na porcję i lekko rozbijamy przez worek. Oprószamy przyprawami.
Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, wykładamy kapustę posypujemy koperkiem, następnie nakładamy cebulę i połowę boczku. Na to wszystko układamy plastry kurczaka które smarujemy majonezem.Kremówkę, ketchup i mąkę mieszamy razem i zalewamy zapiekankę posypujemy żółtym serem i resztą boczku.
Pieczemy ok 1 h w temp 180 stopni. Jeżeli góra zacznie się za bardzo przypiekać przykryć złotkiem.