Sposób przygotowania:
Kurczak nadziany szpinakiem i serem
Na patelni rozgrzać masło.
Czosnek i cebulkę pokroić w kostkę, podsmażyć na maśle.
Umyty i osuszony szpinak posiekać, dodać do cebulki z czosnkiem i smażyć razem kilka minut.
Kurczaka rozbić, natrzeć oliwą, solą, pieprzem i słodką papryką. Na filecie rozłożyć szpinak. Ser żółty zetrzeć i rozłożyć na szpinaku.
Zwinąć roladę, obwiązać nicią bawełnianą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.
Piec ponad godzinę. Wyjąć, pokroić w plastry i podawać.
Czosnek i cebulkę pokroić w kostkę, podsmażyć na maśle.
Umyty i osuszony szpinak posiekać, dodać do cebulki z czosnkiem i smażyć razem kilka minut.
Kurczaka rozbić, natrzeć oliwą, solą, pieprzem i słodką papryką. Na filecie rozłożyć szpinak. Ser żółty zetrzeć i rozłożyć na szpinaku.
Zwinąć roladę, obwiązać nicią bawełnianą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.
Piec ponad godzinę. Wyjąć, pokroić w plastry i podawać.