Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Kurczak nadziany szpinakiem i serem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszna, upieczona pierś z kurczaka nadziewana serem żółtym i szpinakiem smakuje i na ciepło i na zimno.

Kurczak nadziany szpinakiem i serem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kurczak nadziany szpinakiem i serem

 

Sposób przygotowania:

Kurczak nadziany szpinakiem i serem
Na patelni rozgrzać masło.

Czosnek i cebulkę pokroić w kostkę, podsmażyć na maśle.

Umyty i osuszony szpinak posiekać, dodać do cebulki z czosnkiem i smażyć razem kilka minut.

Kurczaka rozbić, natrzeć oliwą, solą, pieprzem i słodką papryką. Na filecie rozłożyć szpinak. Ser żółty zetrzeć i rozłożyć na szpinaku.

Zwinąć roladę, obwiązać nicią bawełnianą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.

Piec ponad godzinę. Wyjąć, pokroić w plastry i podawać.
Kurczak nadziany szpinakiem i serem
Cebulkę i czosnek przesmażyć dodać szpinak i smażyć kilka minut.
Kurczak nadziany szpinakiem i serem
Mięso delikatnie natrzeć oliwą i przyprawami.
Kurczak nadziany szpinakiem i serem
Na mięsie rozłożyć szpinak i starty ser.
Kurczak nadziany szpinakiem i serem
Zwinąć roladką obwiązać nicią i wstawić do piekarnika.