Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Kurczak nadziewany orzechami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

W pierwszej kolejności przygotować orzechy: nerkowce wysuszyć w ciepłym piekarniku,

Kurczak nadziewany orzechami

Składniki:

Kurczak nadziewany orzechami

 

Sposób przygotowania:

Kurczak nadziewany orzechami
W pierwszej kolejności przygotować orzechy: nerkowce wysuszyć w ciepłym piekarniku, otrzeć ze skórki, zemleć wraz z orzechami włoskimi. Do tej mieszanki dodać przesianą bułkę tartą, miękkie masło i jajo. Dokładnie połączyć i wyrobić jednolitą masę. Powstałym w ten sposób farszem nadziać sprawione wcześniej kurczęta, zeszyć i upiec. Podawać jako gorące danie na przyjęciach lub jako zimną przystawkę.