Sposób przygotowania:
Kurczak nadziewany wątróbką i kukurydzą
Bułki kajzerki namoczyć w mleku. Wątróbkę oczyścić, opłukać, pokroić na kawałki. Koperek umyć, wstrząsnąć, osuszyć i posiekać. Kukurydzę osączyć z zalewy. Bułki odcisnąć z mleka. Wątróbkę połączyć z bułkami, koperkiem, jajkiem i kukurydzą, dokładnie wymieszać. Kurczaka umyć, oczyścić i osuszyć ręcznikiem papierowym. Wierzch i środek kurczaka oprószyć solą i pieprzem, wstawić na 30 minut do lodówki. Po tym czasie kurczaka wypełnić przygotowanym nadzieniem. Piekarnik nagrzać do 190stopni. W miejscu gdzie był nadziewany kurczak skórę zszyć bawełnianą nitką. Masło pokroić w piórka. Kurczaka ułożyć w brytfannie i posypać wiórkami masła. Wstawić do piekarnika i piec 1 i 1/2 godziny. Przed podaniem usunąć bawełnianą nitkę i podawać.