Sposób przygotowania:
Kurczak parmigiana
Sos Siekamy czosnek i wraz z pomidorami , bazylią i tymiankiem dusimy w małym rondelku przez ok. 15 minut. Następnie miksujemy wszystko przy pomocy ręcznego blendera. Doprawiamy cukrem,solą i pieprzem. Eskalopki Mięso rozbijamy delikatnie. Oddzielamy żółtka i białka do osobnych głębokich misek .Białko roztrzepujemy , następnie dodajemy do niego żółtka i 50g parmezanu. Mieszamy delikatnie. Wysypujemy bułkę na talerz. Eskalopki obtaczamy w jajku z serem a następnie w bułce tartej i smażymy na oleju na średnim ogniu, tak aby ich nie przypalić .Rozgrzewamy piekarnik na ok 180 stopni. Eskalopki układamy po dwa jeden na drugim w naczyniu żaroodpornym, posypujemy tarta mozzarellą i wstawiamy do piekarnika na kilka minut, do momentu aż ser się rozpuści. Podajemy ze spaghetti lub ryżem. Przed samym podaniem eskalopki polewamy sosem i posypujemy reszta parmezanu.