Sposób przygotowania:
Kurczak pieczony na warzywach
Mięso opłukać, osuszyć, podzielić w stawie na dwie części, oprószyć solą i obsmażyć na łyżce oleju, przełożyć do miski i oprószyć papryką, tymiankiem i granulowanym czosnkiem. Ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w kostkę i wymieszać z łyżką oleju, szczyptą soli i rozmarynem. Fasolkę szparagową opłukać, odciąć końcówki, pokroić na mniejsze kawałki. Marchew obrać, opłukać, pokroić w grubsze plastry. Cebulki obrać (cukrówkę pokroić na połówki lub ćwiartki, zależnie od wielkości). Do tłuszczu po smażeniu kurczaka dodać miód, a jak się rozgrzeje, wrzucić marchew, fasolkę i cebulę. Mieszając smażyć 5 minut, wymieszać z oregano i granulowanym czosnkiem, przełożyć do naczynia do zapiekania. Na warzywach ułożyć kawałki kurczaka, a pomiędzy nimi pokrojone ziemniaki. Piec 60 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni z termo obiegiem.
zbysiowa
misia5
I to jeszcze jak :)
dża
edytaha