sylwioslawa

sylwioslawa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 412]

Kurczak po chińsku 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczne i bardzo proste danie

Kurczak po chińsku 2 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kurczak po chińsku 2

 

  • składniki:
  • 2 piersi kurczaka
  • 3-4 szklanki buliony warzywnego
  • ½ opakowania mrożonki chińskiej
  • sól
  • curry
  • pieprz
  • papryka ostra
  • sos sojowy
  • 2-3 łyżki oleju
  • 1 torebka ryżu białego

 

Sposób przygotowania:

Kurczak po chińsku 2
Pierś kurczaka myjemy, suszymy i kroimy w paseczki. Posypujemy curry, solą i pieprzem. Odstawiamy na około godzinę do lodówki. Na patelni rozgrzewamy olej, obsmażamy kurczaka z każdej strony. Dodajemy mrożonkę chińską i zalewamy całość bulionem. Dusimy całość około 20 minut. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, sosem sojowym. Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. Podajemy z kurczakiem. Smacznego.
Kurczak po chińsku 2
Pierś z kurczaka myjemy, suszymy i kroimy w paseczki
Kurczak po chińsku 2
Mięso posypujemy solą, pieprzem, papryką, curry
Kurczak po chińsku 2
Na rozgrzanym oleju podsmażamy kurczaka.
Kurczak po chińsku 2
Dodajemy mrożonkę chińską i całość zalewamy bulionem