Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Kurczak po mazursku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Podawać z ryżem ugotowanym na sypko

Kurczak po mazursku

Składniki:

Kurczak po mazursku

 

Sposób przygotowania:

Kurczak po mazursku
Kurczaka umyć, osuszyć i pokroić na porcje. Natrzeć tłuczonym zielem angielskim, pieprzem i solą. w rondlu roztopić 2 łyżki masła. Obsmażyć na nim kurczaka ze wszystkich stron na złoty kolor. Dodać obrane i pokrojone w kostkę warzywa. Podlać rosołem. Dusić na wolnym ogniu do miękkości mięsa. Z pozostałego masła i mąki przyrządzić jasną zasmażkę. Rozprowadzić ją śmietaną. Powstały sos dodać do kurczaka i warzyw. Wymieszać i zagotować.