justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Kurczak po seczuańsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 3

jest to uproszczona wersja kurczaka, ale również smaczna

Kurczak po seczuańsku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kurczak po seczuańsku

 

  • pierś z kurczaka 1 podwójna
  • sos Seczuański z chili i imbirem Łowicz
  • kukurydza 4 łyżki
  • groszek konserwowy 4 łyżki
  • sól
  • pieprz
  • papryka ostra
  • makaron nitki 1 szklanka

Sposób przygotowania:

Kurczak po seczuańsku
1. Pierś z kurczaka należy pokroić w paski i obsypać solą i pieprzem. Każdy kawałek mięsa smażymy na rozgrzanej patelni. 2. Do usmażonego mięsa dodajemy kukurydzę, groszek i sos. Wszystko dokładnie mieszamy i chwilę razem dusimy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką. 3. Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. 4. Na talerze wykładamy porcję makaronu i porcję sosu z mięsem.
Kurczak po seczuańsku
Etap 1 Pierś z kurczaka należy pokroić w paski i obsypać solą i pieprzem. Każdy kawałek mięsa smażymy na rozgrzanej patelni
Kurczak po seczuańsku
Etap 2 Do usmażonego mięsa dodajemy kukurydzę, groszek i sos. Wszystko dokładnie mieszamy i chwilę razem dusimy.
Kurczak po seczuańsku
Etap 3. Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie.
Kurczak po seczuańsku
Etap 4sos musi się nieco poddusić, aby smaki sie przegryzły