Sposób przygotowania:
Kurczak po węgiersku
Kurczaka podzielić na części. Czosnek posiekać, utrzeć z solą, kminkiem, majerankiem i odrobiną oleju. Tak powstałą zaprawą natrzeć mięso i odstawić na minimum godzinę w chłodne miejsce. W tym czasie posiekać w kostkę cebulę, paprykę pokroić w paski, a pomidory obrać ze skórki i pokroić w ćwiartki. W rondlu podgrzać olej i obsmażyć na nim kawałki kurczaka. Kiedy się zrumieni, dodać cebulę, paprykę i pomidory. Wszystko razem dusić około 15 minut. Zmniejszyć ogień, dosypać słodką paprykę, dolać wywar i śmietanę rozmieszaną z mąką (zostawić łyżkę śmietany do dekoracji). Wymieszać i dusić 15 minut. Doprawić do smaku. Udekorować łyżką gęstej śmietany.