Sposób przygotowania:
Kurczak selerowy z suszonymi pomidorami
Podudzia z kurczaka myjemy osuszamy ręcznikiem papierowym i przekrawamy na dwie części tasakiem . Robimy marynatę do mięsa kurczaka . Do miski dajemy sos sojowy ok 1 łyżka,miód tez ok 1 łyżka ,przyprawę do kurczaka ,1 łyżkę oleju ,wyciśnięty ząbek czosnku . Marynatę wmasowujemy w mięso . Miskę streczujemy folią i odstawiamy w chłodne miejsce na ok 2 godziny . Na dużej patelni lub brytfance rozgrzewamy łyżkę oleju dajemy pokrojoną cebule starty na tarce seler i suszone pomidory podsmażamy . Dodajemy kawałki kurczaka z marynatą -smażymy . Obracamy mięso na drugą stronę i podsmażamy . Mięso ma się mocno zarumienić ,dodajemy resztę wyciśnięty czosnku i pieprz do smaku . Bulion wołowy rozruszamy w szklance wody i zalewny mięso . Zagotowujemy . Patelnię wkładamy do piekarnika i pieczemy ok 30 min w 200 stopniach .Podajemy